مجله آموزشی

معرفی 5 ابزار تحلیل فنی برای ترید روزانه

Five technical analysis tools for day trading

چگونه می‌توان در دنیای پیچیده و پرنوسان بازارهای مالی بهترین تصمیم را گرفت؟ ابزارهای تحلیل فنی ترید پاسخ این چالش بزرگ هستند. این ابزارها به معامله‌گران کمک می‌کنند تا با استفاده از داده‌های گذشته و روندهای بازار، تصمیمات هوشمندانه‌تری بگیرند و به نتایج مطلوب‌تری برسند. 

در این مقاله از تحلیل بازارهای مالی، با پنج ابزار تحلیل فنی ترید آشنا می‌شوید که هر تریدری برای موفقیت در ترید روزانه به آن‌ها نیاز دارد. اگر به دنبال افزایش دقت و اثربخشی معاملات خود هستید، ادامه این مطلب را از دست ندهید!

انواع ابزارهای تحلیل بازار

ما شما را با سه دسته اصلی از ابزارهای تحلیل بازار آشنا خواهیم کرد: ابزارهای تحلیل تکنیکال، اسکرینرها و ابزارهای تحلیل احساسات بازار. هر یک از این ابزارها دارای مزایا و معایب خاص خود هستند و باید به صورت متعادل استفاده شوند.

ابزارهای تحلیل تکنیکال متریک‌هایی هستند که می‌توانند به معامله‌گران کمک کنند تا تصمیمات بهتری در مورد ابزارهای مالی خاص بگیرند. از نمونه‌های این ابزارها می‌توان به میانگین متحرک (MA)، شاخص قدرت نسبی (RSI) و شاخص آرمز (TRIN) اشاره کرد.

اسکرینرها ابزاری برای پیدا کردن ابزارهای مالی (مانند سهام) هستند که با معیارهای خاصی همخوانی دارند و از جستجوی دستی برای یافتن سهام خاص جلوگیری می‌کنند.

ابزارهای تحلیل احساسات بازار ابزاری هستند که سعی می‌کنند احساسات فعالان بازار را شناسایی کنند، مثلاً روحیه سرمایه‌گذاران را بررسی کنند. نمونه‌ای از این ابزار، گزارش‌های تعهد معامله‌گران (CFTC) است که توسط کمیسیون معاملات آتی کالا منتشر می‌شود.

بیشتر بخوانید: پیش‌بینی نوسانات بازار رمزارزها

پنج ابزار برتر تحلیل بازار

market analysis tools

1. میانگین‌های متحرک (MA)

میانگین متحرک یکی از ابزارهای ساده تحلیل تکنیکال است که توسط نسل‌های مختلف معامله‌گران استفاده شده است. میانگین متحرک، میانگین حسابی قیمت یک سهم در یک دوره زمانی مشخص است و می‌تواند به شناسایی روند قیمت‌ها و حذف نویز از داده‌های قیمتی کمک کند. 

برای مثال، یک میانگین متحرک ساده با دوره ۵ روزه، میانگین قیمت سهام در ۵ روز گذشته را محاسبه می‌کند. دوره زمانی این ابزار می‌تواند تغییر کند تا "نرمی" میانگین را بهبود بخشد. میانگین‌های متحرک طولانی‌تر، داده‌های کم‌نوسان‌تری تولید می‌کنند.در انواع پیچیده‌تر، مانند میانگین متحرک نمایی، وزن کمتری به داده‌های قدیمی و وزن بیشتری به داده‌های جدید اختصاص داده می‌شود. گرچه میانگین متحرک از داده‌های گذشته استفاده می‌کند و مستقیماً پیش‌بینی‌کننده نیست، اما می‌تواند به شناسایی روندها کمک کند.

2. شاخص قدرت نسبی (RSI)

شاخص قدرت نسبی (RSI) ابزاری پیچیده‌تر از تحلیل تکنیکال است که برای اندازه‌گیری سرعت و میزان تغییرات قیمت سهام استفاده می‌شود تا تعیین کند که آیا سهام بیش از حد خریداری شده یا فروخته شده است. RSI به نوعی منعکس‌کننده مومنتوم سهام است و بین ۰ تا ۱۰۰ درصد متغیر است.

اگر RSI بیش از ۷۰٪ باشد، سهام "بیش‌خرید" شده و اگر کمتر از ۳۰٪ باشد، "بیش‌فروش" شده است. این اطلاعات به معامله‌گران در شناسایی فرصت‌های کوتاه‌مدت خرید و فروش کمک می‌کند.

3. شاخص آرمز (TRIN)

شاخص آرمز یا شاخص معاملاتی کوتاه‌مدت (TRIN) نیز ابزاری پیچیده در تحلیل تکنیکال است که برای بررسی احساسات بازار و شناسایی شرایط بیش‌خرید یا بیش‌فروش بودن سهام استفاده می‌شود. این شاخص نسبت پیشرفت/سقوط (AD) (نسبت تعداد سهام‌های در حال افزایش به تعداد سهام‌های در حال کاهش) را بر نسبت حجم معاملات (حجم سهام‌های در حال افزایش تقسیم بر حجم سهام‌های در حال کاهش) تقسیم می‌کند. اگر مقدار TRIN برابر ۱ باشد، وضعیت بازار خنثی است؛ اگر کمتر از ۱ باشد، بازار بیش‌خرید شده و اگر بیشتر از ۱ باشد، بازار بیش‌فروش شده است.

4. اسکرینر سهام

همانطور که گفته شد، اسکرینر سهام ابزاری ساده برای پیدا کردن سهامی است که با معیارهای خاصی همخوانی دارد. با توجه به تعداد زیاد سهام‌ها، این ابزار روشی مؤثر برای گسترش پورتفولیوی شماست. اسکرینرهای سهام شامل یک بانک اطلاعاتی از شرکت‌ها هستند که شما می‌توانید با استفاده از ابزارهای تحلیل تکنیکال یا دیگر متریک‌ها جستجو را محدود کنید.

بیشتر بخوانید: تون ویور چیست؟

5. گزارش‌های تعهد معامله‌گران (CFTC)

گزارش‌های تعهد معامله‌گران، گزارشی هفتگی از سوی کمیسیون معاملات آتی کالا (CFTC) است که رفتار سرمایه‌گذاری گروه‌های مختلف در بازار آتی ایالات متحده را نشان می‌دهد. این گزارش به‌طور گسترده‌ای برای پیش‌بینی رفتار آتی بازار استفاده می‌شود و معامله‌گران از آن برای تصمیم‌گیری در مورد رفتار سرمایه‌گذاری خود بهره می‌گیرند.

نکات کلیدی ابزارهای تحلیل بازار

یک معامله‌گر حرفه‌ای باید از تعداد مناسبی از ابزارها به‌صورت هم‌زمان استفاده کند. استفاده از ابزارهای زیاد می‌تواند منجر به فلج تحلیل شود و استفاده از تعداد کم ابزارها باعث عدم تحلیل کافی خواهد شد. همچنین، مهم است که بدانید هر ابزار چگونه تولید شده و ممکن است چه مشکلاتی ایجاد کند.

نتیجه‌گیری

استفاده از ابزارهای تحلیل فنی ترید به شما کمک می‌کند تا با اطلاعات دقیق‌تری به معاملات روزانه خود بپردازید و ریسک‌های کمتری را تجربه کنید. این ابزارها، از تحلیل روندها تا شناسایی نقاط ورود و خروج، به تریدرها این امکان را می‌دهند که تصمیمات هوشمندانه‌تری بگیرند. اگر به دنبال یادگیری و به کارگیری این ابزارها هستید، ویفاکس کالج با ارائه دوره‌های آموزشی تخصصی در این زمینه، بهترین مرجع برای شما خواهد بود.

منبع: hmarkets.com

 

Related Articles

Image

درباره ما

ویفاکس دروازه ورود شما به دنیای مالی است. جایی‌که با نوین‌ترین شیوه آموزشی، کاملا رایگان، با حضور اساتید مجرب و تیم متخصص در این حوزه، می‌توانید آینده مالی خود را به بهترین نحو ممکن بسازید و شاهد پیشرفت‌های روزافزون خود باشید.

راه های ارتباطی

عضویت در خبرنامه